چین معاون صدر اعظم آلمان را سنگ روی یخ کرد!
سرویس خارجی-
«لی چیانگ»، نخستوزیر چین از دیدار با معاون صدراعظم آلمان که به چین سفر کرده بود، امتناع کرد!
گاهی اوقات جنگ سرد پنهانِ چین و غرب نمودهای بیرونی جالب توجهی پیدا میکند! «روبرت هابک»، معاون صدراعظم آلمان، که وزیر امور اقتصادی و اقدامات اقلیمی این کشور هم هست، در جریان سفر سه روزه خود به چین، در بحبوحه تشدید اصطکاکهای اقتصادی که خطر آغاز جنگ تجاری را در پی دارد، موفق به ملاقات با «لی چیانگ»، نخستوزیر چین، نشده است. روبرت هابک روز جمعه در پکن فرود آمد و امیدوار بود قبل از سفر به شانگهای در روز شنبه با لی چیانگ ملاقات کند، اما طبق گزارش نشریه «دیولت» به او اطلاع داده شد که قرار ملاقات صبح قبل از حرکت امکانپذیر نیست و این معاونِ «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان، هیچ اطلاعی ندارد که چرا جلسه مذکور لغو شده است.
در عوض، این مقام آلمانی با «یکسری از همکاران کابینه» چین دیدار خواهد کرد و بنابر گزارش این نشریه، روز او «به اندازه کافی پر» است. آنطور که ایسنا نوشته است، سفر سه روزه روبرت هابک به چین، اولین سفر یک مقام ارشد اتحادیه اروپا از زمانی است که بروکسل اعمال جدیدی را پیشنهاد کرد که میتواند به تجارت آلمان آسیب برساند.
گفتنی است، تنها چند ساعت قبل از ورود هابک، وزارت بازرگانی چین هشدار داده بود که اتحادیه اروپا در صورت ادامه «تشنج اصطکاک تجاری» ممکن است یک «جنگ تجاری» را آغاز کند و مسئولیت این اتفاق کاملاً با طرف اروپایی است. همچنین سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز جمعه با محکوم کردن تحقیقات اتحادیه اروپا، مدعی شده بود که این اتحادیه اجماع مهمی را که رهبران هر ۲ طرف به دست آوردهاند، نادیده گرفته است.
تایوان: از اوکراین درس میگیریم!
خبر دیگر آنکه معاون جدید رئیسجمهور تایوان گفت، تایپه به منظور آمادهسازی خود برای هر حمله احتمالی، در حال مطالعه تاکتیکهایی است که ارتش اوکراین علیه روسیه بهکار میگیرد. به گزارش ایسنا، گفتههای «هیسائو بی-خیم» معاون لای چینگ-ته، رئیسجمهور تایوان پس از آن مطرح شد که وی نگرانی خود را از این موضوع ابراز کرده است که پکن ظاهرا «الحاق جزیره و تایوان را بهعنوان عامل جوانسازی بزرگ جمعیتی توصیف کرده» که نشان میدهد سرزمین اصلی برای به دست گرفتن کنترل این جزیره خودگردان از هیچچیز دریغ نمیکند.
گفتنی است، این روزها در اخبار و ادبیات سیاسی چین بیش از هر زمان دیگری اسم و عنوان اصل «یک چین» یا «چین واحد» شنیده میشود و رسانهها و مقامات این کشور نیز رعایت این اصل را مدام به آمریکا گوشزد میکنند. بر اساس اصل «چین واحد» هیچ کشوری از جمله کشورهایی که با پکن دارای روابط رسمی و سیاسی هستند حق ندارند با جزیره تایوان ارتباط داشته باشند.